Morvan
2 Vakantiehuizen

Foto Rumah Senang Foto Mille Fleurs

'Huis waar je je prettig voelt'

'Duizend Bloemen'
   
Bourgondië Ligging: Het Morvan-Natuurpark is een van de grootste regionale natuurparken (175.000 hectare) van Frankrijk. Het is een apart gebied, een beetje wild, met meren, heuvels en dichte bossen, die verspreide gemeenten voor de buitenwereld verbergen. Het is precies in het hart van de Bourgogne op 2,5 uur rijden van Parijs en Lyon.

De huizen zijn beide een gedeelte van een grote ongeveer 300 jaar oude boerderij van natuursteen met een plafond van dikke houten balken (poutres) en vloeren grotendeels betegeld met antieke originele tommettes. Begin vorige eeuw was er in de boerderij gedurende een periode ook nog een smederij en een klompenmakerij gevestigd. Soms vind je bij het tuinieren nog restanten daarvan terug, hoefijzers bijvoorbeeld.

De huizen zijn zo van elkaar gescheiden dat je elkaar niet kunt zien als je in de tuin zit. U heeft dus totale privacy. Beide huizen hebben een grote tuin vol met bloemen en fruitbomen. "Rumah senang" is één derde van de boerderij en "Mille Fleurs" twee derde van de boerderij. De huizen bevinden zich in Champcoulant, commune de Mhère, een gehucht met 6 huizen en onze boerderij op een heuvel van 420 meter hoogte met een prachtig weids uitzicht, o.a. op het pittoreske kerkje "Notre dame du Morvan, Chapelle du Banquet". De Morvandiau, (bewoners van de Morvan) zeggen dat het uitzicht van de Chapelle du Banquet tot het mooiste van de Morvan behoort.
Rumah Senang:
Het huis heeft beneden een serre en een gedeeltelijk overkapte veranda, een keuken, een woonkamer met houtkachel die het hele huis verwarmt, een splinternieuwe badkamer met douche en toilet en boven twee slaapkamers met een overloop naar een groot dakterras. Op de overloop kan nog een bed geplaatst worden. Verder een wijnkelder en garage. TV, wasmachine en broodmachine zijn aanwezig. Vanuit de serre en tuin is er een prachtig uitzicht met veel heuvels te zien, koeien en erg veel vogels en wild. Als je van rust, ruimte en stilte houdt is dit een ideale plek.

Voor regenachtige dagen of op mooie droge dagen is er een welgevulde bibliotheekkast met boeken en gezelschapspellen om u binnen dan wel buiten mee te vermaken. Voor zij, die graag piano spelen, er is een honderd jaar oude Jügendstil Piano in het huis aanwezig. Rumah Senang is mooi ingericht, enkele antieke meubels en mooie schilderijen en andere spulletjes, erg mooi servies. Wij verhuren dit liever niet aan mensen met kleine kinderen.
De tuin is prachtig, veel bloemen, kruiden, fruitbomen en een hele grote walnootboom.

Extra, bij aankomst altijd een flesje wijn van het huis, zelfgemaakte marmelade en/of honing uit de Morvan. Uit de kranen komt zuiver bronwater, wat u gebruikt voor drinken, koken, douchen etc. En we hopen dat u ook de tuin zo nodig met het bronwater wilt besproeien.

In het huis is een gastenboek aanwezig met alle bezienswaardigheden in de omtrek, goede restaurants en adressen waar je lekkere wijn kan kopen direct van de boeren.

Huurprijs :

Hoogseizoen juli en augustus €.425 euro per week,
Middenseizoen mei, juni, sept, okt  + de week van Kerst en Oud en Nieuw €.395 per week
Laagseizoen/ overige perioden: €.375 per week.
(De prijsverschillen zijn relatief klein door de hoge stookkosten van hout en petroleum)
Kijk voor de beschikbaarheid hier of neem contact op met Irene.
In de winter/laagseizoen graag eigen beddengoed/handdoeken meenemen. (ook in de periode van Kerst en Oud en Nieuw)
Geschikt tot vijf personen. Om het huis even 's ochtends te verwarmen, voordat de houtkachel het goed doet, is in de woonkamer een goede petroleumkachel aanwezig. In de slaapkamers om voor te verwarmen electrische kachels aanwezig.
In huis en veranda mag niet worden gerookt !
U dient het huis schoon achter te laten! Meer informatie in het contract.
Mille Fleurs:
Mille Fleurs is 2 x zo groot als Rumah Senang. De woonkamer heeft een oppervlakte van 6,5 bij 7,5 meter. Ze heeft een geheel nieuwe keuken en badkamer. Verder is er een grote slaapkamer met 2-persoons bed, evenals een kleine mooie kinderkamer met een Antiek Frans ledikantje. In de woonkamer is een prachtige bank, makkelijk om te bouwen tot een 2-persoons bed.
In de toekomst zal de zolder nog verbouwd worden tot één hele grote slaapkamer of 2 ruime slaapkamers. Een wasmachine, t.v. en een goede Philips geluidinstallatie zijn aanwezig. De keuken is ruim voorzien van kookgerei en mooi servies. Ook Mille Fleurs heeft een cave (wijnkelder).

Mille Fleurs beschikt over een schildersatelier tegen het huis aan. In de schuur is een schildersezel aanwezig die gebruikt mag worden. Zelf materialen meenemen.

Alle ruimtes, die klaar zijn, zien er mooi en verzorgd uit. We hopen dat u hiermee met de nodige zorg omgaat.
Voor evt. kinderen is een box, kinderstoel en kinderbedje aanwezig.
De tuin is in de zomer vol met "Mille Fleurs" : Duizend bloemen!
Houtkachel aanwezig. In de woonkamer is een goede petroleumkachel aanwezig om de kamer even voor te verwarmen voordat de houtkachel het doet. In de slaapkamer is een electrische kachel om voor het slapen gaan de kamer even voor te verwarmen.

saladeAls wij zelf aanwezig zijn in Rumah Senang, kan er bij aankomst vanuit Nederland voor u gekookt worden. Dit kunt u tevoren bij ons reserveren;
kosten: €. 15,00 p.p.

 Franse keuken 3 gangen menu
 of

 Indisch eten, fruit of zelfgemaakt ijs toe.

Extra, bij aankomst altijd een flesje wijn van het huis, zelfgemaakte marmelade en/of honing uit de Morvan. Uit de kranen komt zuiver bronwater, wat u gebruikt voor drinken, koken, douchen etc. En we hopen dat u ook de tuin zo nodig met het bronwater wilt besproeien.

Gastenboek met bezienswaardigheden in de omtrek, goede restaurants en adressen waar je lekkere wijn kan kopen direct van de boeren is ook hier aanwezig.

Huurprijs:
Hoogseizoen juli en augustus €.425 euro per week,
Middenseizoen mei, juni, sept, okt  + de week van Kerst en Oud en Nieuw €.395 per week
Laagseizoen/ overige perioden: €.375 per week.
(De prijsverschillen zijn relatief klein door de hoge stookkosten van hout en petroleum)
Kijk voor de beschikbaarheid hier of neem contact op met Irene.
In de winter/laagseizoen graag eigen beddengoed/handdoeken meenemen. (ook in de periode van Kerst en Oud en Nieuw)
In huis en veranda mag niet worden gerookt !
U dient het huis schoon achter te laten! Meer informatie in het contract.
Boodschappen kunnen worden gedaan in Lormes, op 15 km afstand, of in Corbigny, op ongeveer 20km afstand met een grote Atac supermarkt en een Aldi. Een bakker met verse baquettes en croissants komt twee keer per week woensdag- en vrijdagochtend ongeveer 10.00 uur en een kruidenierswagen komt iedere donderdagmiddag om ongeveer 15.00 uur. De slager komt met zijn wagen op dinsdag langs om ongeveer 13.30 uur.
Gezondheid: Bij brand of ernstig onwel worden 18 bellen, De brandweer/ambulance komt en zorgt dat u geholpen wordt.
Huisarts: tel: 0386228018 place Francois Miterrand 4, Lormes (daarbij een apotheek)
Dierenarts: tel: 0386228072 Rue Villard 49, Lormes

Een groot hyper-modern ziekenhuis, voorzien van alle specialismen is in Nevers. Dit is met de auto 1 uur en 15 minuten rijden. Zo nodig wordt bij ernstig ongeval/ziekte een helicopter ingezet.
uitzicht vanaf Chapelle du Banquet Toeristische informatie: Vogelaars, paardrijders, fietsers en wandelaars komen in de Morvan ruimschoots aan hun trekken. Door het VVV-kantoor van Lormes en Ouroux en Morvan zijn er veel wandelroutes uitgestippeld in de directe omgeving van het huis. In de winter zijn er uitstekende langlaufmogelijkheden op 45 minuten rijden vanaf het huis: Le Haut Folin (900 m. hoog). Ook een manege is vlakbij.
De volgende vogels zijn vanuit het huis gesignaleerd: Hop, buizerd, toren-, boom-, en slechtvalk, zwarte wouw, kiekendief, havik, spotvogel, tjiftjaf, boomklever, koekoek, groene en bonte specht, sijs, putter, goudvink, steen-, veld-, en kerkuil. Bij het Lac de Pannecièré: ijsvogel en oeverzwaluwen.
Bij helder weer is er een ongelooflijk mooie sterrenhemel te zien; hier geen last van lichtvervuiling! Boekjes over de sterrenhemel zijn in beide huizen aanwezig.
Lac de PannecièreOp 8 km afstand ligt het grootste en rustigste meer van de Morvan, het Lac de Pannecière, 7,5 km lang en 2,5 km breed met allemaal kleine strandjes. Het ligt middenin de beboste heuvels en er komen veel hengelaars, die op snoek, baars en forellen vissen. Ook is het meer erg in trek bij zeilers en kanovaarders. Vanaf de weg over de top van de dam heb je een schitterend uitzicht over het meer.Lac de Pannecière
Voor bezienswaardigheden en uitgaan in de buurt liggen de volgende leuke plaatsen op 30 minuten tot 1 uur en een kwartier rijden afstand: Vezelay, Avallon, Beaune, Autun, Auxerre, Dijon en Nevers. En op tweeënhalf uur rijden van Parijs en Disneyland Parijs.
3hoekWijn
In Beaune kunt u vooral duurdere wijninkopen doen en vervolgens bijvoorbeeld de route des grands crus rijden en onderweg overal bij de wijnchateaus proeven en evt. kopen; u komt dan door hele liefelijke wijndorpen. Een prachtige route. In Beaune, in het Hospice de Dieu, wordt in november Frankrijk's bekendste wijnveiling gehouden. Peperdure wijnen. Soms gaat de opbrengst naar goede doelen. Direct in de buurt in 'Ouroux en Morvan' en in Corbigny kunt u ook proeven en vervolgens flessen of pakken laten vullen met eenvoudiger, maar ook lekkere wijnen.( 10, 17 km. ) In 'Vezelay en Sant Pere' kunt u heerlijke witte Vezelay wijn kopen;wijnetiket Rumah Senang adressen staan in het gastenboek. ( slechts 50 km afstand) U kunt ook in een dag de Beaujolais streek bezoeken of de Mâconnais met vooral lekkere rode maar ook lekkere witte wijn (Mâcon). Beide zuidelijk gelegen van Champcoulant. Chablis, heerlijke witte wijn. Tonnerre vooral lekkere rode wijn. Beiden noordelijk gelegen van Champcoulant. Voor uw hart en bloedvaten en algehele gezonheid is het goed iedere dag twee glazen wijn te drinken..... A votre santé!
 

Route: Van Groningen tot aan Champcoulant is het 925 km. Route: Breda, Antwerpen .Brussel via Mons, Reims, Troyes en bij Troyes-sud eerst een stukje richting Parijs rijden, waarna u de eerste afslag van de autoroute af richting Tonnerre neemt (de D 944). Via Chaource, Tonnere, Avallon, Lormes,Vauclaix, en Mhère komt u bij Champcoulant.

In Champcoulant direct rechts, op driesprong bij houten crucifix weer rechts, doodlopende weg laatste huis rechts: Rumah Senang/ Mille Fleurs.

Kaart gebied en lokatie: 1 (klein), 2 (detail), 3 (grote afbeelding)


3hoekBespreken / nadere informatie bij Irene van den Hoven van Genderen
Klik hier om te reageren per email, via uw emailprogramma
Als u binnen 2 dagen geen reactie per e-mail heeft, dan graag telefonisch
contact opnemen: via tel.nr. 024 - 84 54 106 of 06 - 20 43 13 02 of - tijdens schoolvakanties - 00-33386227992


Foto's van de huisjes en de omgeving vindt u hier op mijn picasaweb